Top 6 Hostels hotel in Hatay Province, Turkey

May 14, 2023 Janette Largent

Discover the best Hostels hotel in Hatay Province, Turkish Mediterranean Coast including Tetrapole Boutique Hotel, Le Reve Butik Otel, Affan Boutique Hotel, Ranjous Otel, Nest Boutique Hotel, Fi Hostel.
Restaurants in Hatay Province

1. Tetrapole Boutique Hotel

Güllü Bahçe Mahallesi Leylek Sokak No:3, Antakya 31070 Turkey
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 45 reviews

Tetrapole Boutique Hotel

Calm and peaceful nights in the middle of the unique historical and natural beauties of Antakya, which has hosted all kinds of civilizations for centuries with its cosmopolitan structure, are possible with Tetrapole Boutique Hotel. We are in the honor and justified pride of serving you with our expert team, who set out with the aim of hospitality in these lands. Our facility: "Ulucami", the oldest and largest of the Antakya mosques, is 7 minutes' walk away. "Habib-i Neccar Mosque", the first mosque of Anatolia, is 6 minutes walking distance. "St. Pierre Church", the first church of Christianity, is 31 minutes walking distance and 8 minutes driving distance. The "Catholic Church", which is still in use today, is a 6-minute walk away. "Orthodox Pierre and St. Paul Church", where the three monotheistic religions unite, is within 5 minutes' walking distance. "Antakya Protestant Church", which was used as an embassy and French Bank during the French period, is 4 minutes' walk away. The "Jewish Synagogue" used by the Antakya Jewish community is within 2 minutes' walking distance. Vakıflı Armenian Church and Vakıflı Armenian Village (Samandağ) are 40 minutes away by car. "Harbiye and Harbiye (Daphne) Waterfall", which is the waterfalls region of Hatay, is 20 minutes away by car. Hatay Archeology Museum is 40 minutes walking and 13 minutes driving distance. Titus Tunnel and Beşikli Cave (Samandağ) are 50 minutes away by car.

Perfect place!

Reviewed By _W9315LK

Great atmosphere in the hotel! The hotel is located in the middle of the old town and have friendly staff! They described all the places we should visit perfecly; arranged vehicles etc. Also the breakfast was so traditional and delicious! We enjoyed our stay during our business trip!

2. Le Reve Butik Otel

Gazi Paşa Mh. Kurtuluş Cd. Ülkü Sk. No:33/3 Sveyka Restorant Arkası, Antakya 31070 Turkey
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 44 reviews

Le Reve Butik Otel

Le Reve Butik Hotel 2021 yılında hizmete girmiştir. Dünyanın ilk aydınlatılan caddesi olan Kurtuluş caddesinde yer alan otelimiz merkezi konumda olup çarşı, restaurant va şehir merkezinde bulunan tarihi yerlere yürüme mesafesindedir. Antakya'nın tarihi dokusunu yaşayabileceğiniz bir konumda bulunan ve dekorasyonu ile sizi alıp bambaşka bir diyara götüren, gelip görünce bağımlılık yapan rüya gibi bir tesis. Butik otelimiz zengin menüsü ve çeşitli içecekleri ile birinci sınıf hizmet kalitesini hissedeceğiniz keyifli bir tatil geçirmek için doğru bir adrestir. Otelin her detayı özenle dizayin edilmiş, doku ve mimarisi bozulmadan restore edilmiştir. Otelin girişindeki mimarı taş yapılar size otelde tarihi bir yolculuk yapacağınıza dair ipucu vermektedir. Otelin kapısından girer girmez, sizleri geniş avlusu ve tarihi dokusu karşılar. Dört tip odası bulunan tesisin her oda tipinin kendine özgü bir hayali kendine özgü bir tarzı vardır. Odaların döşemesinden ve mobilyasından başlayan tarihi detaylar, duvardaki işlemeler ve binanın dokusuna uygun mimari dokunuşlar ile devam etmektedir. Odaların tüm dekorasyonu sizlere otantik bir ortamda keyifli ve konforlu zaman geçirme garantisini verirken kaliteli bir gece istirahati sunar. İmkanlar arasında şık bir avlu restoranı vardır. Restoranda Antakya mutfağından lezzetler hijyen kuralları gözetilerek tarafınıza servis edilir. İsminden de anlaşılacağı gibi size rüya gibi bir tatil geçirme fırsatı sunan Le Reve Butik Otel kıymetli anılarınıza ortak olmayı sabırsızlıkla beklemektedir.

great location, nice property, warm staff

Reviewed By shamaf2016

I stayed here while visiting Antakya and Hatay with family. We were able to get two rooms though had reserved just one. The property is charming and well maintained, and just a couple of minutes from the old city. All the staff were super accommodating, multi-lingual, and bent over backwards to meet our needs. The manager arranged for us to hire a great guide/driver to the main sites nearby. The chef is great and met the Antakya standards of excellent food.

3. Affan Boutique Hotel

[email protected] Gazipaşa Mah. Karaahmet Çıkmazı No:8, Antakya 31070 Turkey
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 16 reviews

Affan Boutique Hotel

Antakya' nın tarihi dokusunu hissedebileceğiniz, tarihin tam merkezinde konforlu ve şık bir konaklama sunmaktayız. Şehrimize gelen konuklarımızın rahatlığı ve huzuru için özenle tasarlanmış otelimiz, yüksek donanımı, güleryüzlü personeli ve sunduğu imkanlar ile ayrıcaklıdır.

Temiz ve hizmet

Reviewed By 806bades

Eşimle 1 gece konaklama fırsatımız oldu.Bölgenin otantik ve temiz otellerinden biri.Karşılama ve hizmetten temizlikten çok çok memnun kaldık.Tekrar gelirsek kalacağımız yer burası olacaktır.Tüm çalışanlara teşekkürler ?

4. Ranjous Otel

Zenginler Mh., Gazipaşa Cd. No:19 Antakya/hatay, Antakya 31070 Turkey
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 9 reviews

Ranjous Otel

Dünyanın en eski kentlerinden biri olan ve "Doğu'nun Kraliçesi" olarak adlandırılan Antakya’mız, bu güne kadar onüç büyük medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Doğal olarak her bir medeniyete ait birbirinden farklı mimari yapıları, birçok gastronomik lezzeti ve farklı inanışlara gösterilen hoşgörü sonucunda da huzur ve barışı kendine miras edinmiştir. İçerisinde otelimizin yer aldığı ve Osmanlı’nın geleneksel- neo-klasik mimari üsluplarını yansıtan, Antakya’nın kültürel katmanlaşmasını içinde barındıran binanımızın inşa tarihi, sanat tarihçileri tarafından 1870’li yıllar olarak tahmin edilmektedir. Binamız kuruluş tarihinden bu güne kadar sırasıyla Osmanlı İmparatorluğu, Fransız Manda İdaresi, Hatay Cumhuriyeti ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine ve yönetimlerine tanıklık etmiştir.

Avni ŞAHİN

Reviewed By avnisahin_us

Tek kelime ile mükemmel. Temizlik, kahvaltı, misafirperverlik, tarihi doku ve değerli otel yöneticileri tüm guzellikleriniz için gönülden teşekkürler. Otel sahibi Gül Hanım ve İşletme Müdürü Büşra Hanım'ın kendimi evimdeymisim gibi hissettirdikleri için teşekkür ediyorum. Özellikle Antakya Bolgesine tatil, iş,gezi icin konaklama durumunda arayışa girmeden Ronjous Oteli tercih edebilirsiniz. Avni ŞAHİN

5. Nest Boutique Hotel

Gazipaşa Mah. Kurtuluş Cad. Ülkü Sok. No:7, Antakya 31070 Turkey
Excellent
50%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
50%
Overall Ratings

3 based on 2 reviews

Nest Boutique Hotel

Nest Boutique Hotel

çok kötü bir işletme anlayışı

Reviewed By 514feyzans

Nest Otel, gece konaklama yapmayı düşünmüyorsanız, oturup avlusunda bir fincan kahve içip soluklanmak için uygun bir yer olabilir. Ancak gece konaklamayı düşünüyorsanız, hiç düşünmeyin. Neden mi: 1. Odaların büyüklüğü: Nest Otel, "Küçük Otel" kavramını yeni bir boyuta taşımış gerçekten. İki adet tek kişilik, iki adet de çift kişik odası hizmete açık şu an. Bu durum kendi başına bir sorun teşkil etmeyebilir elbette. Yıllardır ülkenin dört bir yanındaki küçük/butik otelleri gezeriz. Az odası olan, küçük şirin mekanlar daha da ilgimizi çekmiştir hatta. Ancak Nest Otel farklı. Web sitesinde iki kişilik "Deluxe Bedroom" olarak reklamı yapılan odanın büyüklüğü, banyo ve tuvalet dahil en fazla 7-8 m2'dir. İki kişilik denmesinin sebebi muhtemelen içinde iki kişilik bir yatak olduğundan. Ancak kapıdan girip banyoya gitmek için, yatakla duvar arasındaki yaklaşık 40 cm'lik boşluktan, duvardaki televizyona çarpmamaya dikkat ederek geçmeniz gerekiyor mesela. Belki bu da kendi başına bir sorun olmayabilirdi, ancak "Luxury Bedroom" olarak pazarlanan hemen komşu çift kişilik oda, diğerinin neredeyse iki katı büyüklüğünde, ancak aynı fiyata satılıyor. Her iki oda, büyüklüklerine göre fiyatlandırılsalar, bu durum da yine önemli bir şikayet konusu olmayabilirdi. Ancak, bir oteldeki temel amacınızın geceyi sakin, sessiz ve huzur içinde geçirmek olduğu düşünüldüğünde, bir sonraki başlık altındaki konular daha da önemli hale geliyor. 2. Huzur, sessizlik, konfor: Kaldığımız üç gece boyunca (Deluxe Oda), hiç durmayan ve nereden geldiği belli olmayan, havalandırma sesine benzeyen bir sesle geceleri geçirmek zorunda kaldık. Ertesi gün konuyu otel personeline ilettiğimizde, "karşıdaki restoranın havalandırmasıdır" tahmini dışında bir sonuç elde edemedik. Sonuçta, her gece aynı gürültüyle uyumaya çalıştık. Bu arada, otelde gündüz boyunca hizmet eden iki kişilik personel, akşam saat 20:00'den sonra evlerine gidiyor. O saatten sonra, sabah saatlerine kadar bir çocuk (çocuk diyorum çünkü 18 yaşında bile yok) otele bekçilik yapıyor. O da, tam da kaldığımız odanın altındaki kahvaltı salonunda geceliyor, hatta canı sıkıldığı için gece arkadaşlarını davet edip bilgisayardan film izleyip, müzik dinleyip, sabaha kadar sohbet ederek, zaten uyutmayan fan sesine eşlik ediyorlar. Diğer yandan, Deluxe oda ile altındaki kahvaltı salonunun duvarları arasında bulunan, otel sahibi mimar hanımın binanın yenilenmesi sırasında gözünden kaçan bir "delik" yüzünden, aşağıda partileyen gençlerin sesinin odanın içinde canlı olarak duyulduğunu da ekleyelim. "Deliği" nasıl fark ettiğimizi merak edenler için: gece odanın tüm ışıkları kapalıyken, yatağın baş ucunda yerden ve duvarın dibinden gelen ışığın kaynağını ararken :-) Bu hareketli gecelere, odanın banyosunun giderinden gelen kötü koku da üç gün boyunca eşlik etti. Otel personeline elbette konuyu hemen bildirdik, ancak oda spreyi ile kokuyu baskılamak dışında onların da ellerinden bir şey gelmedi. 3. İşletme anlayışı: Otelin sahibi mimar bir hanım. Tarihi bir Antakya evi olan binayı özenle yenileyip, dekore ederek otel olarak işletmeye karar vermiş. Sanırız, bir binayı restore edip, içini özenle dekore ederek ve eksiksiz bir mimari tasarım yaparak, misafirlerin bir otelden tüm beklentilerini karşılayabileceğini düşünmüş. Öyle ki, binanın avluya bakan dış cephesindeki "kuşluk" tabir edilen nişlerin aydınlatmalarının bir benzerini, odaların pencere pervazlarının içine de koymaya karar vermiş. Yani yattığınız odanın pencere pervazlarının içinde, binanın dekoratif dış cephe aydınlatmaları var, ve hepsi tek bir sistem üzerinden aynı anda açılıp kapatılıyor! Gece bekçisi çocuğun yanlış bir düğmeye basmasıyla yattığınız oda bir anda ışıl ışıl aydınlanıyor! Siz de gecenin bir vakti pijamalarınızla aşağı inip, gece bekçisi çocukla son teknoloji ürünü aydınlatma sisteminin kontrol panelinden durumu çözmeye çalışıyorsunuz. Gece odanızı gündüze çeviren dış mekan aydınlatmasının nasıl kapatıldığını ancak ertesi sabah "gerçek" otel personeli mesaiye geldiğinde öğreniyorsunuz. Özetle, işletme sahibi, çok yakın bir zamanda faaliyete geçmiş olan işletmesinin sürekli olarak başında durarak, misafir deneyimini en yakından bizzat takip etmeyi tercih etmemiş. Otele yerleştiğimiz ilk gün dışında bir daha kendisini görüp, yukarıda bahsedilen sorunları kendisine şahsen aktarma fırsatımız olmadı. Otelde çalışan personelin de bu konuları kendisine aktarıp aktarmadığını bilmiyoruz. Ancak otel sahibinin de bizimle bu konularla ilgili iletişime geçmediği düşünülürse, misafir deneyiminin kendisinin öncelikli konuları arasında yer almadığını varsaymak yanlış olmayacaktır.

6. Fi Hostel

Gullubahce Mahallesi, Silahli Kuvvetler Caddesi, No:13/1, Antakya 31070 Turkey
Excellent
98%
Good
2%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 45 reviews

Fi Hostel

It is the friendliest place in Antakya, just for positive and friendly people. We provide all the information, support and fun needed to make your stay unforgettable. Fi Hostel located in the best and most traditional-historical neighborhood of Antakya, surrounded by good restaurants, cafes and bars with live music.

Beautiful Hostel with a Perfect Location and the Best People

Reviewed By ipeki2016

We stayed at Fi Hostel in January. It's a beautiful old building that was renovated here and there, so you can see the beautiful architecture and most amazing tiles. The bathrooms are pretty big, showers are neat and very clean with showerheads making there a sacred place. We found the hostel very easily and the hostel owners were more than helpful. I already want to visit Antakya and Fi Hostel again!

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.