Where to Eat in Adiyaman: The Best Restaurants and Bars

March 16, 2018 Toi Mattera

Adıyaman (Kurdish: Semsûr‎; Armenian: Բերա) is a city in southeastern Turkey, capital of the Adıyaman Province. It is one of the fastest-growing cities in Turkey. The population rose from 100,045 (1990) to 202,735 in 2010. The city has a significant Kurdish population.
Things to do in Adiyaman

1. beko kebap salonu

sIratut mahallesi, Adiyaman, Turkey Lunch
Excellent
50%
Good
14%
Satisfactory
33%
Poor
3%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 27 reviews

beko kebap salonu

Reviewed By RLente - Zwolle, The Netherlands

We ate at Beko's during ramadan. Arrived 20 minutes before breaking of the fast and ordered the iftar menu.
Great experience sitting among the waiting guests. Everyone went silent and started eating at the call to iftar.
Menu consisted of: water, ayran, soup, two salads, dates, bread, kebab, grilled green pepper, watermelon, tea and one soda (extra).
The food combined with the atmosphere made this a great experience.
TL 17 pp.

2. Pasa Konagi Restaurant

AltInsehir Mh. Golbasi Yolu | Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey Turkish Breakfast, Lunch, Dinner +90 416 223 20 00
Excellent
34%
Good
45%
Satisfactory
13%
Poor
4%
Terrible
4%
Overall Ratings

4 based on 23 reviews

Pasa Konagi Restaurant

Reviewed By TRAVELIST-34 - Istanbul

Definitely worth stopping by to have a bite of some high quality cooking in Adıyaman. Sersire Kebab, which is regularly prepared by beef ( though we asked for lamb instead) strongly suggested. The restaurant manager & staff are very kind & friendly..

3. Perihanimeli Sofrasi

Eski Saray Mah. Gol Basi Cad. 708. Sok. No: 1, Adiyaman, Turkey Delivery, Takeout, Reservations, Outdoor Seating, Buffet, Seating, Waitstaff, Parking Available, Television, Highchairs Available, Accepts American Express, Accepts Mastercard, Accepts Visa, Free Wifi Turkish, Middle Eastern Breakfast +90 416 214 44 40
Excellent
25%
Good
50%
Satisfactory
25%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 8 reviews

Perihanimeli Sofrasi

Anadolu'nun Tarih Kokan Şehirlerinden Adıyaman'da ve Bu şehrin Merkezinde Gölbaşı Caddesi'nin Bir Arka Sokağı Ve Bir Giriş Kapısı. Bu Kapıdan Adımınızı Attığınız Andan İtibaren Kendinizi; Sizi Saran Lezzetler Ortamında Bulursunuz. İlk Aklınıza Gelen Bulunduğunuz Mekânın Eskilerden Gelen Bir Ev Ortamı mı Yoksa Modern Bİr Restoran Mı Olduğu Sorusu Olur. Öyleki Bulunduğunuz Ortamın Sıcaklığı Size Aşina Olduğunuz Bir Evin Sıcaklığını Hatırlatacak. Günümüz Modernizasyonu Ve Eskilerden Gelen Lezzetlerin Birleşmesinden Oluşan Bu Ahenk Tattığınız Her Lezzette Sizi Geçmişinizde Özlemini Çektiğiniz Anlara Götürecektir. Bugüne Kadar Tatmadığınız Lezzetlerle Karşılaşmak İsterseniz Ki Bazen Bu Yöresel Usulle Harmanlanmış Kekik Kokan Dana-Kuzu Etinden Tandır Ve Yahut Izgara Ya Da Taze Ve Günlük Hazırlanmış Balıketi Olsun Bulunduğunuz Mekânda Sizin Tatmanız İçin Bekliyor Olacaktır.

Reviewed By drsema - Istanbul

Çarşının içinde, mütevazı fakat yabancı gözler bile farkedebiliyor. Kapıdan girerken yakın esnafa taşınan lezzet dolu tepsilerle karşlaşıyorsunuz. İçerisi umduğunuzdan daha geniş ve rahat. Temizlik kesinlikle farkediliyor. Hanimeli değmiş. Yemekler birbirinden lezzetli. İçinde minik köfteler, nohut ve mantı bulunan yüksük çorbasını mutlaka içmelisiniz.

4. Iskender 85 Et Lokantasi

Turgut Reis Mah. Turgut Reis Cad. No:4 Hukumet Meydani | Imamaga, Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey Lunch +90 416 216 02 14
Excellent
23%
Good
44%
Satisfactory
19%
Poor
14%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 21 reviews

Iskender 85 Et Lokantasi

Reviewed By RossCSydney - Sydney

visited with a tour group. The service was good and quite quick. The food available was average to my liking however there were a lot of locals sitting outside. The staff were friendly,

5. Kebabci Beko

Cumhuriyet Cad. No:20/C Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey Takeout, Wheelchair Accessible Lunch +90 416 213 95 14
Excellent
51%
Good
31%
Satisfactory
13%
Poor
4%
Terrible
1%
Overall Ratings

4 based on 69 reviews

Kebabci Beko

Reviewed By Tolga G

Not too many options. Only 3. Simple, plain, friendly staff, delicious kebab. No wonder they are number one in Adiyaman. Homemade Ayran is good. Roasted chubby green peppers come to the table by default. Some of them are incredibly hot. Delicious hot.

6. Faik Usta Kebap Salonu

Merkez Mah. Belediye Sarayi Sok. Yaylakonak Koyu, Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey Turkish 2139106
Excellent
51%
Good
35%
Satisfactory
14%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 14 reviews

Faik Usta Kebap Salonu

Reviewed By mikeycee0630 - Monterrey, Mexico

My wife and I ate at this restaurant as we were traveling through Adiyaman. The food was good - with very big portions. We weren't in the mood to eat 3 kilos of meat so we didn't eat that much however I am sure the restaurant has an excellent reputation as it was very crowded.

7. Adiyaman Tatli Salonu

Yenipinar Mah. Aytekin Sok. No:10 | Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey 2142037
Excellent
33%
Good
51%
Satisfactory
16%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 6 reviews

Adiyaman Tatli Salonu

Reviewed By ABDULLAH ADEM A - İSTANBUL

ayak üstü tatlı atıştıracağınız bir mekan .adıyamana özel bir peynirli tatlısı var denedik pek beğenmedik .fıstıklı kadayıfı güzel porsiyon fiyatları gayet uygun 2.5 tl ayak üstü atıştıracağınız bir mekan ilgi iyi diyebilirim .çeşit bol müşterisi bol bir mekan

8. Ziyaoglu Adana Ocakbasi

Yeni Pinar Mah. Erdem Cad. No:9/A, Adiyaman Merkez, Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey +90 416 213 37 17
Excellent
61%
Good
29%
Satisfactory
5%
Poor
5%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 17 reviews

Ziyaoglu Adana Ocakbasi

Reviewed By okan g

Adiyaman gibi kebap kültüründen uzak olan bir yerde sunumu adanaya en yakın olan kebapçı.kebapta kıyma kadar yanında verdiği meze ve salatalar da çok önemli. Yerken bir bütün olarak hoşuna gitmeli. Ziyaoglu da bunu kişiye fazlasıyla hissettiriyor. Adiyaman daki adanalilar kebap özleminizi burada giderebilirsiniz:)

9. Laz'in Yeri

Hoca Omer Mah. Yahya Kemal Cad. No:7/A D:20 | Eskisaray, Adiyaman Merkez, Adiyaman, Turkey Seafood 2165857
Excellent
33%
Good
45%
Satisfactory
22%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 9 reviews

Laz'in Yeri

Reviewed By T-muchin

Adıyaman'da taze deniz mahsülleri, daha doğrusu deniz balığı yiyebileceğiniz tek yer. Adıyaman halkı deniz mahsüllerine pek alışık olmadığından olsa gerek, buradaki herhalde tek deniz mahsülleri restoranı. Küçük bir yer, işletmecisi aynı zamanda restoranın şefi, sahibi, herşeyi. Genellikle şehir dışından gelen kişilere hitap ediyor. Karides, kalamar, ahtapot, midye vs. gibi diğer aperatifler veya mezeler ve çeşit çeşit balık yok malesef ve olmaması da doğal, bu bölgede satılması mümkün değil çünkü. Şef çok güleryüzlü, sıcakkanlı, ayrıca balık işinden de gerçekten anlıyor ve balıkları tam kıvamında ve balığın cinsine uygun bir yöntemle (ızgara, kızartma vs.) pişiriyor. Müşterisine değer veriyor, hizmetten memnun kalıp-kalmadığınızı soruyor, fikirlerinizi dinliyor.

10. Osmanli Ocakbasi

Ataturk Bulvari 251C, Adiyaman, Turkey Turkish
Excellent
31%
Good
45%
Satisfactory
18%
Poor
0%
Terrible
6%
Overall Ratings

4 based on 16 reviews

Osmanli Ocakbasi

Reviewed By okan g

Etin bu kadar güzel marineli halini gercekten adıyamanda başka bir yerde yemedim.hem et hem de tavuk muhteşem. Giderseniz ikisinide karışık yemenizi tavsiye ederim. Salata açısından zayıf ve fiyati ortalamanin üstunde bayağı.

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.