Top 7 Things to do in Beypazari, Turkey

January 18, 2018 Rebbecca Marino

Discover the best top things to do in Beypazari, Turkey including Beypazari, Living Museum, Turkish Hamam Museum, Hidirlik Tepesi, Beypazari Kent Tarihi Muzesi, Sultan Alaaddin Camii, Egriova Tabiat Parki.
Restaurants in Beypazari

İrfan Gümüşel Caddesi, Beypazari, Turkey
Excellent
52%
Good
35%
Satisfactory
11%
Poor
1%
Terrible
1%
Overall Ratings

4.5 based on 153 reviews

Beypazari

Reviewed By Mikey_P7 - North Yorkshire, United Kingdom

A lovely town which has a great market and some nice shops. There are some great restaurants and small coffee shops.

2. Living Museum

Istiklal Mahallesi Cinar Sokak No:17, Beypazari 06700, Turkey +90 505 331 19 75
Excellent
47%
Good
34%
Satisfactory
13%
Poor
3%
Terrible
3%
Overall Ratings

4 based on 129 reviews

Living Museum

Reviewed By Ed R - Picton, New Zealand

This is a late Ottoman period house that belongs to the richest family in the city. Our wonderful English-speaking guide took us through the house explaining what all the different rooms were for and giving us an insight into the culture. On the ground floor our almost 4 year old son enjoyed using the traditional Turkish design stamps to make a pencil case and a bag.
Only 6 TL to get in and the merchandise on sale is very cool and cheap. If you are in the town for whatever reason well worth an hour of your time.

3. Turkish Hamam Museum

Cumhuriyet Mah Yenice Sokak, Beypazari, Turkey +90 312 763 22 24
Excellent
48%
Good
20%
Satisfactory
30%
Poor
2%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 40 reviews

Turkish Hamam Museum

Reviewed By polly_2000 - Hamburg, Germany

The bath was built by Grand Vizier Rüstem Pasha who was the son-in-law of Suleyman the Magnificient. This is the only museum for Turkish bath in Turkey. The entrance fees are 6TL and 5TL for adults and students respectively. The tickets also give a free access to Yaşayan Müze.

4. Hidirlik Tepesi

Beypazari, Turkey
Excellent
30%
Good
58%
Satisfactory
6%
Poor
3%
Terrible
3%
Overall Ratings

4 based on 33 reviews

Hidirlik Tepesi

Reviewed By Natalie S - Didim, Turkey

Hidirlik Tepesi is the best place to see over the town and the Ottoman houses. There is a cafe up there for drinks and I noticed other people were also taking their own picnic baskets. There are some old women selling items and they can be persuasive but it is all done with a good laugh. Definitely come here if you are in the area.

5. Beypazari Kent Tarihi Muzesi

Rustem Pasa Mah. Cumhuriyet Cad. No:79, Beypazari, Turkey 762 49 00
Excellent
45%
Good
35%
Satisfactory
20%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 20 reviews

Beypazari Kent Tarihi Muzesi

Reviewed By ozere2017 - Ankara, Turkey

Beypazarı na gitmişseniz gidin derim bence ulaşımı kolay eski beypazarı konagını müzeye çevirmişler içerisinde yöresel kıyafetler gelin giysileri var çogunlukla farklı bi gün için ideal

6. Sultan Alaaddin Camii

Beypazari, Turkey
Excellent
67%
Good
20%
Satisfactory
13%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 15 reviews

Sultan Alaaddin Camii

Reviewed By Hüseyin Y

Beypazarı’nın merkezinde güzel bir Selçuklu camisi. Kesme taştan ve ahşap bir tavan. Cami Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'a mal edilse de 19 yüzyıl başında inşa edilmiş. Belki caminin yapıldığı yerde eskiden böyle bir cami olduğu için ona nispet ediliyor.
Doğu duvarı hemen hemen ilk haliyle günümüze kadar gelmiştir. Kesme taş duvarlarla yapılmıştır. Beypazarı'nda ki büyük yangınlardan nasibini çokça aldığı bilinmektedir. Cami bir minareli olup Selçuklu eserlerinin tipik bir örneğidir. Hutbede Sultan Alaaddin, Rüstempaşa ve Sarı Kethuda isimleri anılmaktadır. Ankara-İstanbul-Bağdat yolu caminin kuzeyindeki üst yoldan geçer ve caminin etrafında büyük bir pazar yeri kurulmuş.Rivayete göre caminin temeli atılırken, halka gusül abdesti almaları söylenmiş, halk da abdest almak için su bulunmadığını ileri sürünce, temel atmaktan vazgeçip Sultan Alaaddin'in Veziri Rüstempaşa tarafından hemen caminin yanına şehrin en iyi sularından ve Vezirin adı verilen Rüstempaşa suyu getirilmiş yanına da Rüstempaşa hamamı yaptırıldıktan sonra caminin temeli atılmış.Türkiye'nin ancak birkaç yerinde bulunan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi bu camide de bulunmaktadır.

7. Egriova Tabiat Parki

Beypazari 06510, Turkey +90 312 736 11 15
Excellent
0%
Good
100%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 1 reviews

Egriova Tabiat Parki

Reviewed By Cekergezer - Ankara, Turkey

Eğriova Tabiat Parkı diye gittiğim ve yakınlarında Karaşar yaylasının da bulunduğu özellikle kışın ve ilkbahar döneminde tam bir şölen niteliğinde olan park.

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.