The 9 Best Things to Do in Elazig, Turkey

February 24, 2018 Brain Ambrose

Elazığ (Turkish pronunciation: [eˈlazɯː]) ) is a city in Eastern Anatolia, Turkey, and the administrative center of Elazığ Province. It is located in the uppermost Euphrates valley. The plain on which the city extends has an altitude of 1067 metres. Elazığ resembles an inland peninsula surrounded by the natural Lake Hazar and reservoirs of Keban Dam, Karakaya Dam, Kıralkızı and Özlüce.
Restaurants in Elazig

1. Harput Kalesi

Harput, Elazig, Turkey
Excellent
47%
Good
38%
Satisfactory
14%
Poor
1%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 110 reviews

Harput Kalesi

Reviewed By mucakgul - Chicago

Armenian medieval kings were said to have first built the castle walls. Would you know it from any of the didactics scattered around the site? Absolutely no mention of anything other than the Artuqids. It appears the fortress as well as areas nearby are being groomed to be yet another tourist destination. The historic character of the area is being 'cleaned up' and is in danger of taking on a Disneyland-like aspect (in fact a Mickey Mouse children's park overlooks a large area of the town once occupied by Armenians but now just rubble. Other ancient unidentified historic churches (they're Armenian) are left to crumble near the restored castle walls. It's a shame that sites like this are not embraced by the government as evidence of the Ottoman's multifaceted cultural past, because of it's inability to come to terms with the Ottoman's ultimate solution for it's Armenian and Assyrian minorities.

2. Keban BarajI

Keban ilcesi, Firat Nehri, Elazig, Turkey
Excellent
66%
Good
24%
Satisfactory
10%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 50 reviews

Keban BarajI

Reviewed By Jeaap

Such a little beauty spot. I visit this place every month. It's great for a stroll and, they have a little fish restaurant. Basic food but, it's so picturesque

3. Harput Ulu Cami

Harput Mahallesi, Elazig 23300, Turkey
Excellent
69%
Good
31%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 29 reviews

Harput Ulu Cami

Reviewed By Vural U

Very cultural place to visiting and excellent view. Just 15 min from city center and very easy to move.

4. Lake Hazar

Gezin Beldesi / Maden, Elazig, Turkey
Excellent
37%
Good
36%
Satisfactory
25%
Poor
2%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 36 reviews

Lake Hazar

Reviewed By mikeedeedee - Darlington

We stopped off at this lake on our drive (on the 885) from Elazig to Nemrut Dagi. There are plenty of parking spots just off the road which include picnic tables (some with shade). We also noticed three hotels beside the lake (that we'd have booked if we'd been aware of them, rather than stopping in Elazig).
The lake looks like a great place for families with pedalos and swimming being options near to some of the hotels.
We found a small number of birds in the area which included Armenian Gull, European Bee-eater and Short-toed Eagle.

5. Komurhan Koprusu

Malatya Elazig Yolu Arasi, Elazig, Turkey
Excellent
12%
Good
76%
Satisfactory
12%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 8 reviews

Komurhan Koprusu

Reviewed By YeicGeztoz - Turkey

Malatya'yı doğuya bağlayan köprü. İnşaatı devam eden tünel ve yeni köprü açıldıktan sonra baraj gölünün altında kalan ilk köprü gibi 2. köprüde işlevini yitirecek.

6. Misland Alisveris Eglence ve Yasam Merkezi

Malatya Yolu 7. Km. No:257 | Elazig Merkez, Elazig, Turkey +90 424 248 48 01
Excellent
22%
Good
34%
Satisfactory
11%
Poor
33%
Terrible
0%
Overall Ratings

3.5 based on 9 reviews

Misland Alisveris Eglence ve Yasam Merkezi

Reviewed By veysi g - Elazig Province, Turkey

çok buyuk hayaler ile açılan bu mekan sonu hüsran oldu keşke devam edebilseydiler ama malesef ulaşım ve konumu çok fazla musait değil

7. Elazig Buzluk Magarasi

Elazig 23300, Turkey
Excellent
34%
Good
8%
Satisfactory
25%
Poor
33%
Terrible
0%
Overall Ratings

3.5 based on 12 reviews

Elazig Buzluk Magarasi

Reviewed By kule1

internette görüp ziyaret etmek istediğimiz bu mağara Harput'a 8 km kadar uzaklıkta.mağaraya varmadan önceki manzara muhteşem .heyecanla mağaraya 100 metre gerisinde arabayı park edip yürüdük ve mağara girişine geldiğimizde mağaranın ziyarete kapalı olduğunu gördük .mağaranın girişi muhtemelen uzun zamandır ziyarete kapalı gibi duruyordu,böyle bir saçmalık olamaz .önceden insanları uyaran ne bir levha ne de Harput'ta ilgili bir turizm ofisi var .yazık!!!

8. Akgun AVM

Bahcelievler Universite Mah. Sehit Korgeneral Hulusi Sayin Cad. No:18 Elazig Merkez, Elazig Merkez, Elazig, Turkey +90 424 248 20 00
Excellent
0%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
67%
Terrible
33%
Overall Ratings

1.5 based on 3 reviews

Akgun AVM

Reviewed By Ahmet A - Ankara, Turkey

Buraya yokluktan avm denilmiş ama geldim gördüm ki uzaktan yakından alakası yoook. İçeride birkaç mağaza var ama öyle bilindik marka aramayın sakın en alt kat da bi market ve yapı malzemeleri marketi var, en üst katta da fast god tarzı yemek yiyebileceğiniz yerler var. Biraz küçük bir yer adına da avm demişler.

9. Hazarbaba Kayak Merkezi

Sivrice Hazar Golu | Karaçali Mah., Elazig 23900, Turkey
Excellent
34%
Good
22%
Satisfactory
11%
Poor
11%
Terrible
22%
Overall Ratings

3.5 based on 9 reviews

Hazarbaba Kayak Merkezi

SİVRİCE İlçemizin güneyinde bulunan 2.347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba dağında yapılan "Hazarbaba Kayak Merkezi kayak sporuna elverişli pisti, telesiyeji ve kafeterya imkânları ile hizmet vermektedir. 1350m telesiyeji ve mekanik tesisler standartlara uygundur. İlçenin turizmine hayat veren Hazar Gölünde her yıl büyük çapta su sporları gösterileri yapılmaktadır. İlçenin turizmine büyük katkısı bulunan Hazar Gölüne tepeden selam verir gibi mağrur bir şekilde duran ve 1850 m rakımda muhteşem manzaraya hakim bir şekilde duran Hazarbaba Kayak Merkezi halkın hizmetine sunulmuştur. Hazarbaba Kayak Merkezi hava alanına 22 km ve demir yoluna 5 km`lik mesafe ile vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunmaktadır. İlçemizden 6 km mesafede, Hazarbaba dağına yapılan kara yolu ile tırmanıştan sonra ulaşılabilmektedir. 6 km lik yol stabilize olup ulaşımın daha rahat olabilmesi için 24 saat süreyle kar temizleme çalışmaları yapılmaktadır.

Reviewed By keops2623 - Elazig, Turkey

Çay 3 tl.böyle fırsatçılar olduğu sürece hazarbabaya hayır.üstelik tesisteki arkadaş itiraz etmeye Hakkı'mızın olmadığını,Birtek şikayet edenin biz olduğunu iddia etti.yani herkes 3 tl çaydan memnun muş

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.