The 7 Best Things to Do in Akcakoca, Turkey

January 28, 2018 Giuseppe Pratt

Akçakoca is both a town and district of Düzce Province, in the Black Sea region of Turkey, located about 200 km east of Istanbul. The town was named after a Turkish chieftain of the 14th century CE who captured the area for the Ottoman Empire, and sports a statue in his honor. The town features a modern mosque of unusual design. Tourist attractions include beaches and a small ruined castle. It is the regional center of hazelnut cultivation. The mayor is Cüneyt Yemenici (Ak Parti).
Restaurants in Akcakoca

1. Akcakoca Merkez Cami

Isgoren Caddesi, Akcakoca, Turkey
Excellent
35%
Good
55%
Satisfactory
10%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 20 reviews

Akcakoca Merkez Cami

Reviewed By FreeJohnny - Istanbul

Did not go inside so I have no idea about inside, however, it was different to see non-classical masque. It was interesting to see some type of modern architectural construction almost middle of nowhere. It would not be much interesting if it was in a big city.

2. Ceneviz Kalesi Plaji

Tarihi Ceneviz Kalesi Dogusu ve BatIsI, Akcakoca, Turkey
Excellent
22%
Good
38%
Satisfactory
29%
Poor
6%
Terrible
5%
Overall Ratings

3.5 based on 72 reviews

Ceneviz Kalesi Plaji

Reviewed By Ebru A - Ankara, Turkey

It is a historical castle which is originally from Genovian Era. It is restorated and its garden is developed as a cafe. It is especially good for the summer time. There is a bay next to the castle for beach facilities.

3. FakIllI MagarasI

Fakilli Koyu, Akcakoca, Turkey
Excellent
20%
Good
41%
Satisfactory
29%
Poor
8%
Terrible
2%
Overall Ratings

3.5 based on 48 reviews

FakIllI MagarasI

Reviewed By FreeJohnny - Istanbul

It was interesting to see that this place was kept clean and beautiful. They were charging at the top less than a $1 per person and I was ready to criticize them if it was a dump. To my surprise, it was kept clean and orderly. It was great to see thousands of years ago people probably lived there and you could be part of human history. There are about 4 to 5 stories deep. There are some re-tours but I tried to go every corner and I loved it. It is truly amazing. It was worth the trip. I thank the guy keeping the place intact and clean. They were so pleased to see outsiders coming in a cave they value it. After seeing the seven keepers cave in Ephesus, I was so grateful to people kept the place neat.

4. CumayanI Mesire AlanI

ArabacI Koyu yolu, Akcakoca, Turkey
Excellent
20%
Good
33%
Satisfactory
47%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

3.5 based on 15 reviews

CumayanI Mesire AlanI

Reviewed By Cumhur Y - Adapazari, Turkey

Ana yoldan giriş için tabelası yok. Ana yoldan 2 km uzaklıkta. Çok kalabalık. Ciddi bir park sorunu var. İnsanlar o kadar çığrından çıkmış ki türbenin onunde mezarın yaninda mangal yapıyor. Hoşuma gitmedi. Sadece ortamda bir dere var. Bir pozitiflik katıyor ama hepsi bu. Özellikle gidilmez görülecek bir şey yok. Piknik için 15 lira ücret alınıyor.

5. Kurugol Kanyonu

Akcakoca, Turkey
Excellent
33%
Good
51%
Satisfactory
16%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 6 reviews

Kurugol Kanyonu

Reviewed By mehmetleventd - Ankara Province, Turkey

Akçakoca merkezden 15 km. kadar uzaklıkta.. Google map'ten aratıp bu şekilde araçla gidilebilecek son noktaya kadar rahatça gidebilirsiniz.. Burada Alabalık tesisi var. aracı park ettikten sonra yaklaşık 1 kaç km lik bir parkur var..parkur derken çokta zorlu bir parkur değil.. doğanın güzelliği içinde zorlu parkurun olduğu yere kadar gayet rahat gidiliyor ama şelaleyi görmek için bir 150-200 mt arası zorlu parkur var.. tam bu parkuru geçiyorsunuz ki şelale mi desem ne desem işte o çıkıyor karşınıza... gidilmeli mi evet..
iyi geziler..

6. Kalkin Plaji

Akcakoca 81650, Turkey
Excellent
33%
Good
67%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 3 reviews

Kalkin Plaji

Reviewed By LycianUA - Ankara, Turkey

Bu bölgede deniz mevsiminin kısa sürdüğünü öğrendikten sonra günübirlik ziyaretimiz sırasında denize girebileceğimiz bir yer arayışına girdik. Akçakoca milli takım tesislerinin de bulunduğu Kalkın plajını öğrendik. Akçakoca merkeze yaklaşık 10 km mesafede bir plaj. Biz Temmuz ortalarında ziyaret ettik. Otopark, soyunma kabini, duş ve birşeylet yiyip içmek için kafeteryanın bulunduğu, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz güzel ve temiz bir plaj. Biraz merkezden uzak olmasının iyi bile olduğu söylenebilir. Denizi derin değil ve plaj temiz. Yerli halkın da tercih ettiğini gözlemledik. Tripadvisor'da burası hakkına hiç giriş olmaması gerçekten ilginç. Akçakoca'da denize girmek istiyorsanız tercih edilebilecek güzel bir plaj. Ancak yolu çok iyi değil. Tek dezavantajı bu.

7. Tahirli Selalesi

Tahirli Village | Akcakoca Duzce, Akcakoca, Turkey
Excellent
25%
Good
0%
Satisfactory
50%
Poor
0%
Terrible
25%
Overall Ratings

3 based on 4 reviews

Tahirli Selalesi

Reviewed By Murat B - Sakarya Province, Turkey

Tabela var diye girdik ama yolu çok kötü şelaleye vardın diyor araçı park etmek lazım yer yok biri bahçesini açmış yanlış hatırlamıyorsam 10 tl karsılığında aracı park ettırıyor fıs yok fatura yok daha sonra yuruyon yuruyon bir bakıyon selale dıye kurumus bır yukseklık goruyorsun kimse gitmesin yazık harcadığınız vakte

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.