7 Things to Do in Cankiri That You Shouldn't Miss

March 12, 2018 Margarita Chappel

Çankırı is the capital city of Çankırı Province, in Turkey, about 140 km (87 mi) northeast of Ankara. It is situated about 800 m (2500 ft) above sea level.
Restaurants in Cankiri

1. Tuz Magarasi

Balibagi Koyu, Cankiri, Turkey
Excellent
72%
Good
7%
Satisfactory
0%
Poor
14%
Terrible
7%
Overall Ratings

4 based on 14 reviews

Tuz Magarasi

Reviewed By FreeJohnny - Istanbul

Mom is 80 and dad is 85, they wanted to see the donkey, of course, I wanted as well. Even I read some reviews on Google, but still we were not sure that it was closed till 2019. We had to ask several people and found the place. Unfortunately, we could not see inside,but we had pleasure to be outside and check the place. There were salt rocks around and rain made them visible. The donkey was on the upper entrance which was locked as well. There was no one there so we again could not go in. We are determined to go there where ever it is open. Now, we know how to go there. We found the store on the way to Ankara, very nice store(SEHA Group) filled with memorabilia from the rocks of salt. At least, we bought some of those, salt bar soup, lamp, table salt etc.

2. Cankiri Muzesi

Cumhuriyet Mahallesi, Ataturk Bulv., Cankiri, Turkey +90 376 213 02 04
Excellent
50%
Good
50%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 4 reviews

Cankiri Muzesi

Reviewed By erdembetul a - ankara

iç salonların düzenlenmesi çok güzel olmuş. çankırının tüm tarihsel evrelerini görebiliyorsunuz. zengin sikke koleksiyonu ve nadide eserlere sahip. mutlaka görülmeli. müze binasını da ayrıca incelenmeli.

3. Kirkpinar Yaylasi

Cankiri, Turkey
Excellent
50%
Good
50%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 2 reviews

Kirkpinar Yaylasi

Reviewed By Erkin D - Istanbul, Turkey

Kastamonu'dan Çankırı'ya doğru giderken Ilgaz dağını geçip indikten sonra Petrol Ofisi'nden sonra hemen Kırkpınar Yaylası tabelasını göreceksiniz. Yolu eski bir asfalt, bazı bölümlerde asfalt iyice bozulmuş. Sabırla gitmeye devam edin. Yukarıda çok güzel bir yayla ve ortasında büyük bir göl var. Hava güzelse uzun yürüyüşler yapılabilir. Yanınızda yicek içecek götürmeyi ihmal etmeyin.

4. Bayramoren Koprusu

Cankiri, Turkey
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 1 reviews

Bayramoren Koprusu

Reviewed By Serkanbay

İlçe merkezine 3 km mesafede Melan Çayının üzerinde kurulmuş olan ve yaklaşık 250 yaşında olduğu tahmin edilen köprü özellikle yayaların ve hayvanların geçişleri için vadinin iki yakasını birbirine bağlayan önemli bir geçit durumundadır. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen köprünün yapılan araştırmalara göre XIX. yy'da ilçe halkının gayretleri ile yaptırılmış olabileceği tahmin edilmektedir. Tarihi köprü, düzgün kesme taş malzemeden örülmüş üç ayak üzerine keresteler yardımıyla tesis edilmiş bir mimari sergilemektedir. Bu ayaklar suyun geliş yönünde üçgen, gidiş yönünde ise dikdörtgen şekilli olarak yapılmıştır.3,90 m genişliğinde ve 40,40 m uzunluğunda olan köprü, ahşap çivilerle tutturulmuş iri kerestelerin kademeli olarak üst üste konulmasıyla yapılmış olup üzeri ise oluklu kiremit örtülü iki yana meyilli bir ahşap çatıyla kapatılmıştır.

2002 yılında aslına uygun olarak yenilenen köprünün ayakları kesme taş, diğer kısımları kalasların bindirilmesi suretiyle tamamen ahşaptan yapılmıştır. Köprünün üzeri orjinalinde olduğu gibi kiremit çatılı bir örtü ile korumaya alınmıştır.

5. Yunus Shopping Center

Bugday Pazari Mah. Ahmet Talat Onay Bulv. No:6 | Carsi, Cankiri Merkez, Cankiri, Turkey +90 376 212 65 60
Excellent
23%
Good
7%
Satisfactory
55%
Poor
0%
Terrible
15%
Overall Ratings

3 based on 13 reviews

Yunus Shopping Center

Reviewed By SEDATEREN - BURSA

Klasik alışveriş merkezinden pasaj doğru dönmüş dükkanlar oluşmuş ve önlerine çarşı pazar gibi ürünler çıkmış durumda. Marka karması bozulmuş.
Ancak merkezde olması avantaj

6. Kadincayiri Tabiat Parki

Cankiri, Turkey +90 376 213 88 55
Kadincayiri Tabiat Parki

7. Hazim Dagli Tabiat Parki

Cankiri, Turkey +90 376 213 88 55
Hazim Dagli Tabiat Parki

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.