Top 6 Things to do in Dobris, Czech Republic

September 19, 2017 Nobuko Falco

Discover the best top things to do in Dobris, Czech Republic including Zamek Dobris, Stola Josef, Jewish Cemetery, Adventure Golf Club Budinek, Missile base Dobris, Max Cars.
Restaurants in Dobris

1. Zamek Dobris

Zamek Dobris, Dobris 263 01, Czech Republic +420 318 521 240
Excellent
51%
Good
41%
Satisfactory
8%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 34 reviews

Zamek Dobris

Reviewed By NVV - Krasnodar, Russia

I recommend visiting Dobris during summer time - all Fountains will work and it surely adds a kind of charm to the look of this nice palace. Nethertheless the palace and especially its park is awesome place for strolling and spending pretty nice time during spring and autumn! Unfortunately this splendid park is closed during winter time.

2. Stola Josef

Smilovice 93, Dobris 263 01, Czech Republic
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 2 reviews

Stola Josef

Reviewed By Jaroslav Š - Pilsen, Czech Republic

Jedinečné místo v Evropě. Jedná se o regionální podzemní výzkumné centrum URC Josef – je vědecko-technický park, který vznikl rekonstrukcí bývalé šachetní budovy v povrchovém areálu štoly Josef. Doporučuji navštivit. Co zde uvidíte, nelze jinde v evopě vidět.

3. Jewish Cemetery

Lipova 1286, Dobris 263 01, Czech Republic +420 224 828 185
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 2 reviews

Jewish Cemetery

Reviewed By love2travelroadtrip - Jerusalem, Israel

We had just come from the restored Synagogue in town, 114, 263 01 Dobříš (Inside is a cultural center, outside was restored similar to when it was a Synagogue with the 10 commandments) which really should also be on this list. The Synagogue is in the center of the town, easy to park right across the street. The cemetery is a little out of town, maybe 5 - 10 min away by car. Please note that when you get near the cemetery you should continue just a little past Lipova Street - You enter through the park on Ruzova St. The gate was closed (you need to contact the "Matana" +420 224 828 185 organization connected to the Jewish community of Prague to open the gate, I don't think there is any charge (TA this is non commercial, just the people you need to call to get in, Their number may have been written at the door but it would be helpful for people who care to go in to know this in advance, as I wish I had known). But we were able to look inside at some burial stones from hundreds of years ago. While tons of people visit the Prague Jewish Cemetery, I don't know how many people ever come to visit or say a prayer at these out of the way forgotten Jewish Cemeteries (Zidovska Hrbitov) in areas which no longer have any Jews, which are all over the Czech Republic. We chose to visit a few Cemeteries that were not much out of the way to where we were going anyway.

4. Adventure Golf Club Budinek

Budinek 24, Dobris 26301, Czech Republic
Excellent
50%
Good
50%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 2 reviews

Adventure Golf Club Budinek

Reviewed By justbig - Praha

I visited that place during my trip to Dobris Castle which is just seven to ten minutes ride from that golf place. If you want to spend a nice time, relax, drink and eat something, play mini golf tour, then this is the right place. It is for individuals, couples or group of friends. Newly opened a year ago I enjoyed the time there, the prices are very convenient and the staff friendly. I arrived before opening hours, but got all service. The place accepts credit cards.

5. Missile base Dobris

49°51′2″ s. š., 14°9′51″ v. d., Dobris, Czech Republic
Excellent
0%
Good
100%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4 based on 1 reviews

Missile base Dobris

Reviewed By Karel J - Prague, Czech Republic

Protiletadlová raketová základna Dobříš
Jedná se bývalou, tedy dnes již opuštěnou protiletadlovou, raketovou základnu, mezi vojáky též zvanou jako ,,KLONDAJK“. Poradím vám, jak se sem dostanete…..tedy: z Prahy nasednete na vlak z Hlavního, nebo ze Smíchovského vlakového nádraží, který jede směrem do Berouna, přes Radotín a do Dobřichovic, tam vysednete a přesednete na cyklobus s nímž pojedete až do Kytína. Cyklobus vás vysadí na krásné návsi, kde se můžete občerstvit buď v restauraci nad hasičárnou, nebo v kavárně, která je hned vedle garáží dobrovolných hasičů a, nebo si můžete skočit o pár set metrů vedle do soukromého Kytínského pivovaru, tady to můžu jen a jen doporučit. Samozřejmě toto můžete absolvovat až po návratu, tedy za předpokladu, že s sebou budete mít nějaké občerstvení, tedy pití a malou svačinku, kterou si opravdu nezapomeňte vzít, není po cestě kde se občerstvit a základna se nachází hluboko v lese.
Vyrazit z Kytína musíte po zelené trase, tak, aby, jste po své levé ruce měli kostel a park s rybníčkem, po této stezce půjdete z obce směrem do lesa, než přijdete na rozcestník s odpočívadlem, na kterém se dáte do leva a pokračujete dále. Cestou budete mít kolem lesa u cesty malé tůňky, v nichž když se na okamžik zastavíte a budete se dobře koukat, naleznete čolky (malý obojživelník) který v těchto tůňkách žije. Když budete, mít hodně velké štěstí potkáte zde i Mloka Skvrnitého, což nám se nepoštěstilo.
Až dojdete k dubu, na kterém visí svatí a je zde i mapa s okolím, dáte se okolo této mapy vpravo a po cca. 200 až 300 metrech, tak se dáte zas vlevo, kde uvidíte úmyslně pokácený strom přes cestu a toto je správná cesta, která vás dovede až k samotnému areálu základny, tedy k jejím oplocením.
První plot je z pletiva s ostnatým drátem, který ale na několika místech skoro úplně chybí. Druhý je v podobě betonových bloků, poskládaných do sebe. I tento plot je z větší části porušený, někde je doplněn dřevěnými prvky v podobě polokulatin z kterých jsou poopraveny chybějící části plotu. Vydejte se doprava kolem této zdi, minete dvě nebo tři mokřiny, které zdatní průzkumníci zdolají suchou nohou. Přijdete k místu s dosti velikou dírou, kterou se dostanete do samotného areálu raketové základny.
Mějte prosím na paměti, že veškerý váš pohyb p areálu je na vaše vlastní nebezpečí a cokoli se vám zde stane je jen a jen na vaše vlastní nebezpečí. Nefunguje zde mobilní signál telefonů, doporučuji nechodit sem jako jednotlivec, minimální počet by měl být ve dvou, ideální je skupinka. Komplex je tvořen několika budovami, které sloužily buď jen jako přístřešky pro vojenskou automobilovou techniku, nesoucí rakety, nebo garáže pro vojenský materiál. Jsou zde i budovy s pojezdovými mostovými jeřáby pro manipulaci a vykládku raket. Je zde několik bran, Bunkr, který byl využíván jako protiatomový kryt, chráněný dvěma masivními pancéřovými dveřmi. V pozdější době, tedy p letech 90ých se kryt využíval jako sklad materiálu. Na základně je i několik budov, které sloužily jako ubikace pro vojsko, dvě nájezdové odpalovací rampy pro nákladní automobily, nesoucí obranné průvzdušné rakety. Za celu dobu co jsme prohledávali a prozkoumávali opuštěný areál, jsme nezaznamenali nikoho, kdo by zde prováděl ostrahu. Nepotkali jsme ani žádné jiné kolegy, kteří by měli podobný záměr jako mi. Celý areál na mě působil velice impozantně, dovedu si představit základnu, před jejím opuštěním a úpadkem, když zde aktivně armáda působila, tedy před lety 90tými v dobách hluboké totality. Zajímavý komplex, který si zaslouží, aby byl odhalen.

6. Max Cars

Antonina Dvoraka 98, Dobris 263 01, Czech Republic

Ride Ferrari, learn skidding, go carting for kids or fly a plane here

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.