10 Top-Rated Hotels in Strazne, Hradec Kralove Region, Bohemia

September 11, 2022 Jana Sager

Discover the best hotels in Strazne, Hradec Kralove Region, Bohemia including Horsky Hotel Friesovy Boudy, Kamenny Mlyn, Penzion Andula, Chata Mala Rennerovka, Bouda Matous - Friesovy Boudy, Chata Jawa, Hotel Vltava, Dvorska Bouda, Rekreace Zelba, Pension Cirf.
Restaurants in Strazne

1. Horsky Hotel Friesovy Boudy

Strazhne 95 Strazne 91, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
80%
Good
14%
Satisfactory
5%
Poor
2%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 110 reviews

Horsky Hotel Friesovy Boudy

The Friesovy boudy (hotel Friesovy boudy, Penzion Andula) area is located at the altitude of 1217 m in the middle part of the Giant Mountains, on the southwest slope of the Světlý vrch close to the intersection to Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou and Luční bouda. This attractive location offers grand and unforgettable views of the surrounding area from its elevated position. Although the area lies outside the main tourist centers and its location provides ideal conditions for a quiet active summer or winter vacation for families with children, it is near popular tourist routes.

Nice hotel with a beautiful view.

Reviewed By Y3294VAtom_l

Horsky Hotel Friesovy Boudy lies approx. 10 km from Sněžka and is close to many hiking trails. Despite that, it is set in a quiete location so when you look out of your window in the morning your view is not cluttered by crowds of tourists and other hotels. All you see is meadows, forrests and mountains in the distance. The hotel staff is very friendly. The hotel has a sauna, and a small spa and offers massages. The food is great and prices in a hotel restaurant are quite good too if you consider you are in the mountains and not in the middle of a city. Also they have their own little beer brewery so you can have a local beer which by the way tastes great. There is a lot to say about it. Overall it was one of the best hotels I have stayed in. The service and atmosphere of the whole place is the best.

2. Kamenny Mlyn

Strazne 12 Giant Mountains, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
67%
Good
22%
Satisfactory
6%
Poor
0%
Terrible
6%
Overall Ratings

4.5 based on 18 reviews

Kamenny Mlyn

Unbelievable

Reviewed By Grace M

This place is amazing! The location is absolutely beautiful, it's so peaceful and relaxing. The family atmosphere is great, like a home from home and the perfect place to escape with your family and friends. The food is incredible, it's fresh and delicious. I will be back as soon as I can and will recommend to everyone for a break at any time of the year!

3. Penzion Andula

Strazne 95, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
80%
Good
0%
Satisfactory
20%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

4.5 based on 5 reviews

Penzion Andula

Penzion Andula is located at the altitude of 1217 m in the middle part of the Giant Mountains, on the southwest slope of the Světlý vrch close to the intersection to Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou and Luční bouda. This attractive location offers grand and unforgettable views of the surrounding area from its elevated position. Although the area lies outside the main tourist centers and its location provides ideal conditions for a quiet active summer or winter vacation for families with children, it is near popular tourist routes.

Skvělý personál!!!

Reviewed By Marie_s_rodinou

Jsme 4-členná rodina s malými dětmi - 1 a 3 roky. Ubytováni jsme byli v srpnu. Penzion Andula nedoporučuji pro hodně malé děti, u kterých jste ještě odkázáni na kočárek, neboť do/z něho nevede asfaltová přístupová cesta, pouze cesta terénní. S malými dětmi doporučuji přímo Friesovy boudy. Ten hotel je skvělý, má krásnou herničku a hřiště před ním. Jídlo je v hotelu nesrovnatelně lahodnější a širší nabídka než v penzionu, bohužel za srovnatelné ceny. Personál je v hotelu Friesovy boudy i penzionu Andula jedinečný. Snaží se vždy pomoci, je vstřícný a velice tolerantní. Výhledy jsou v obou ubytovacích zařízení také velkolepé. Andulu doporučuji, buď s většími dětmi nebo pro milovníky domácích zvířátek - penzion je klidnější, obklopen pastvinami a kravičkami. Nabízí i malou herničku, ta však pro nejmenší není nejvhodnější - je v podkroví a společně s posilovnou, která samozřejmě malé děti láká. Kolem penzionu Andula se ani nenachází žádné dětské hřišťátko či něco podobného. Také v penzionu na volno pobíhá docela dost psů, což pro malé děti opět nemohu doporučit. Jinak mohu velice pochválit kvalitu snídaní s pečivem a mléčnými výrobky od místních farmářů, stejně tak jako lahodné pivo Fries. Do této lokality se velice rádi vrátíme, ale dokud máme malé děti, tak pouze do hotelu Fries. boudy, ne do penzionu Andula. Ještě bych chtěla upozornit, že v hotelu Fries. boudy je hezké dětské wellness, ale i ubytovaní musí platit za osobu 100 Kč/hod., včetně dětí jakéhokoliv věku. Dále pozor na navigaci. Ze Strážného jeďte určitě podle popisu cesty, který Vám zašlou v mejlu z hotelu. My jeli podle navigace a ta nás navedla na posledních 5km šílenou cestou lesem. Nikdy bych nevěřila, že se 5 km dá jet skoro 40 minut. Mezi hotelem a penzionem se jinak nachází Stezka Friesových skřítků, která je moc fajn a zvládnou ji i ti nejmenší. Dále mohu doporučit výlet na horu Medvědín, která je v blízkosti. Na rozdíl od Sněžky, tam nebývají fronty a po výjezdu lanovkou Vás čeká rychlá obsluha v místní restauraci a pro děti velké dětské hřiště.

4. Chata Mala Rennerovka

Strazne 108, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
38%
Good
0%
Satisfactory
38%
Poor
13%
Terrible
13%
Overall Ratings

3.5 based on 8 reviews

Chata Mala Rennerovka

5. Bouda Matous - Friesovy Boudy

Strazne 94, Strazne 54352 Czech Republic
Excellent
100%
Good
0%
Satisfactory
0%
Poor
0%
Terrible
0%
Overall Ratings

5 based on 1 reviews

Bouda Matous - Friesovy Boudy

Worth the visit

Reviewed By Amateurwanderlust

One night stay here with friends in summer was incredible. check in was easy. Since we reached late in night, we had a little trouble finding the place and parking our car. The beds are neat and comfortable. And we thoroughly enjoyed the beautiful views while having a picnic.

6. Chata Jawa

Strazhne 180, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
25%
Good
25%
Satisfactory
25%
Poor
25%
Terrible
0%
Overall Ratings

3.5 based on 4 reviews

Chata Jawa

Te duur

Reviewed By Renee20192

Koude douche en matjes van de Ikea als matras. Je voelt de lattenbodem Dior het matje heen. En dan twee keer zo duur als vergelijkbare hotels in de buurt. Verder wel schoon. En de omgeving is prachtig.

7. Hotel Vltava

Strazne 194, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
25%
Good
25%
Satisfactory
25%
Poor
0%
Terrible
25%
Overall Ratings

3.5 based on 4 reviews

Hotel Vltava

Do malebného prostředí Krkonoš v zimě vhodnému ke sjezdovému i běžeckému lyžování a v ostatních měsících roku pro pěší i cykloturistiku Vás zve HORSKÝ HOTEL VLTAVA s celoročním provozem. Horský hotel se nachází v centru Strážného u běžeckých tratí a je vzdálen cca 200 metrů od sjezdařských vleků. Nabízíme ubytování o celkové kapacitě 147 lůžek, ve dvou až pěti-lůžkových pokojích, vhodné především pro rodiny s dětmi, skupiny a školní lyžařské výcviky, školy v přírodě, školicí a firemní pobyty, sportovní soustředění, turistiku či cykloturistiku. K dispozici je finská sauna, vířivá vana a parní lázeň, kulečník a stolní fotbálek. Součástí areálu je 2x hřiště na volejbal, dětské hřiště s pískovištěm, venkovní terasa s krbem, ohniště se sezením, nafukovací bazén, půjčování kol a koloběžek. Do ski areálu Herlíkovice a Bubákov cca 4 km a ski areálů Špindlerův mlýn cca 10 km. Pro školní lyžařské kurzy je zajištěna doprava do ski areálu Bubákov skibusem zdarma. V areálu je parkoviště dostupné i v zimním měsících. Zdarma slevové karty pro sjezdovky ve Strážném v hodnotě 50,- Kč na osobu a den jsou u nás k dispozici.

Don’t bother with this “hotel”

Reviewed By JakeRegretsThisTrip

So basically first of all if you’re gonna get the food, just don’t. The food is practically inedible. The general location of the hotel is alright but that’s about it. The bed is absolutely disgusting. The rooms look abandoned and rotten. It is advertised that there is free WiFi. Now that’s is just a straight up lie. If anything so far hasn’t turned you away from this “hotel” I would highly recommend getting as much cellular data as you can. And a few snacks while your at it. Overall I’m very disappointed in this hotel and I wouldn’t bother with it ever again.

8. Dvorska Bouda

Strazne 111, Strazne 543 52 Czech Republic
Excellent
29%
Good
8%
Satisfactory
13%
Poor
17%
Terrible
33%
Overall Ratings

3 based on 24 reviews

Dvorska Bouda

9. Rekreace Zelba

Strážné 228, Strazne 543 52 Czech Republic
Rekreace Zelba

10. Pension Cirf

Strazne 126, Strazne 543 52 Czech Republic
Pension Cirf

ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.